Opština Paraćin će uz podršku Evropske unije od skoro 300.000 evra dodatno unaprediti poslovnu infrastrukturu u Industrijskoj zoni „Zmič“, proširiti njene kapacitete i tako poboljšati uslove poslovanja i stvoriti prilike za dolazak novih investitora.

Radovi koji obuhvataju izgradnju pristupnih saobraćajnica, kanalizacione mreže i ulične rasvete u novom delu zone omogućiće otvaranje novog bloka parcela a time će se odgovoriti na izražene potrebe investitora da prošire postojeće kapacitete ili izgrade nove proizvodno-poslovne objekte u zoni.

„Opština Paraćin je preduzela niz mera kako bi privukla investitore i stvorila mogućnosti za otvaranje novih radnih mesta i bolji životni sandard stanovništva. Dobre infrastrukturne uslove u industrijskoj zonu „Zmič“ u kojoj je 17 investitora već kupilo zemljište, a osam izgradilo objekte, sada ćemo dodatno unapreditu uz podršku Evropske unije“, rekao je Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin.

Kako je predsednik opštine istakao u Paraćinu će se ove godine graditi i industrijski park u Industrijskoj zoni „Zmič dok opština prema ugovoru sa švedskom firmom „Rimaster“gradi halu u kojoj treba da u prvoj fazi bude zaposleno 300 radnika, a u drugoj 1000.

Evropska unija preko programa EU PRO podržava sa više od 4.5 miliona evra devet lokalnih samouprava, uključujući i Paraćin, u kojima se realizuju projekti unapređenja poslovne infrastrukture doprinoseći tako unapređenju ukupnog poslovnog okruženja u Srbiji i privlačenju investicija, a time boljem životu stanovništva.

Izvođač radova je grupa koju zastupa „Putotehna“ iz Paraćina, koja je izabrana u postupku javne nabavke koji je sprovela opština Paraćin.

Aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here