Švedski ambasador Jan Lundin boravio je 5. jula u Paraćinu. Tom prilikom se sastao sa predstavnicima lokalne samouprave i predstavnicima švedske kompanije „Rimaster“ koja je započela svoje poslovanje u ovoj opštini. Nakon sastanka, ambasador Švedske je sa domaćinima obišao pogon „Rimastera“ u iznajmljenom objektu kraj Koridora 10. Generalni direktor „Rimastera“ Tomas Stalnert rekao je da su vrlo zadovoljni lokalnom ekipom koja već radi za „Rimaster“, a biznis plan se odvija čak malo brže nego što je bilo planirano, tako da sve ostaje onako kako su se dogovorili.

„Važno je da znamo kakva su pravila i da je dogovor – dogovor“, izjavio je švedski ambasador Jan Lundin prilikom nedavne posete Paraćinu. Lundin je prisustvovao još jednoj rundi razgovora sa predstavnicima „Rimastera“, a zatim i obišao pogon ovog preduzeća u zakupljenoj hali u Paraćinu.

“ „Rimaster“, veoma uspešno preduzeće u metalnoj industriji, ulaže u Paraćin, i mi to pozdravljamo i želimo da vidimo još više investicija u Srbiji sa švedske strane.

Mi znamo da ovde postoji obrazovana radna snaga, da su plate, nažalost, konkurentne, da ima dovoljno stabilnosti da preduzeća mogu da znaju kakva su pravila i da je dogovor – dogovor, a to je sve što švedska preduzeća traže“, rekao je Lundin.

Lundin je u Paraćinu na zajedničkom sastanku sa predstavnicima „Rimastera“ i predsednikom Opštine Sašom Paunovićem razgovarao o toku te investicije, a Paunović je podsetio da „Rimaster“ već radi u Paraćinu u iznajmljenoj hali privatnog preduzeća.

“ Ako sve bude po planu početkom sledeće godine kompanija „Rimaster“ će poslovati u novoj hali od oko 3500m2 u industrijskoj zoni. Ovo je i jedna od najvećih investicija u pogledu broja radnika koji će biti zaposlen u ovom delu Srbije „, rekao je Paunović.

Švedski ambasador rekao je da je opštini Paraćin upućeno pismo o namerama da će se“Rimaster“ javiti na javni poziv za prodaju ili zakup objekta u industrijskoj zoni „Zmič“ po komercijalnim uslovima, koji će opština da izgradi u svom industrijskom parku.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here