FOTO: facebook.com/Crveni krst Paraćin

U cilju poboljšanja položaja deteta i zaštite dečijih prava, paraćinski Crveni krst Paraćin, u saradnji sa obrazovnim ustanovama i organizacijama, obeležava Dečiju nedelju, zbog pandemijskih okolnosti drugačijim aktivnostima u odnosu na prethodne godine.

Lokalna humanitarna organizacija obezbedila je i otpremila 250 kilograma prehrambenih namirnica za besplatnu užinu đaka u stanju socijalne potrebe, od ovog meseca, organizovane u školi „Radoje Domanović“, u najvećoj meri zahvaljujući donacijama u hrani. Istovremeno, za učenike nižih razreda osnovne škole „Momčilo Popović“, u skladu sa preventivnim merama sprečavanja širenja virusa, podeljenim u manje grupe, organozovana je poseta Crvenom krstu i upoznavanje sa programskim aktivnostima koje sprovodi.

Za sredu je, ukoliko ne bude kiše, planirana trka „Za srećnije detinjstvo“, na sportskim terenima pomenute škole, a najbolji učesnici po grupama na osnovu uzrasta biće nagrađeni medaljama.

Do kraja Dečije nedelje, Crveni krst Paraćin će u saradnji sa osnovnim školama, organizovati i raspodelu nove graderobe, obuće, školskih torbi, obezbeđenih za decu porodica u stanju socijalne potrebe.

Inače, međunarodna manifestacija posvećena deci, povezuje najvažnije aktere u zaštiti dečijih prava, od države do civilnih organizacija, skrećući pažnju na javnosti na decu i mlade, kao nosioce određenih prava u porodici, društvu, lokalnoj zajednici, među kojima najvažnija prava da odrastaju u što boljim uslovima, imajući podjednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala.

paracin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here