Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ Paraćin u ovoj godini imalo je po stepenu naplate dugovanja od strane korisnika, ali i isplate potraživanja prema dobavljačima više nego uspešnu godinu, a prema rečima direktora pomenutog preduzeća Nebojše Simića za prvih 9 meseci ove godine naplata je bila oko 93%.

Paraćinci su ove godine plaćali vodu po ceni od 54 dinara po kubiku, a prema rečima Simića, dobar deo stanovništva izmirivao je svoje obaveze na vreme.

“ Jedan mali broj korisnika svoje obaveze u 2018. godini nije izmirio na vreme, pa slanjem opomena ili sklapanjem reprograma i njima pokušavamo da izađemo u susret.

Poslednje čemu težimo je da novac potražujemo putem izvršenja i to radimo kada zaista iscrpemo sve mogućnosti ostalih vidova naplate.

Prinudna naplata je nešto što izbegavamo i trudimo se da što manji broj ljudi bude obuhvacen nekim takvim načinom naplate“, napomenuo je Simić.

Bez obzira na potrošnju, odnosno iznose računa za utrošenu vodu, oni korisnici koji nisu u mogućnosti da svoja dugovanja namire odjednom, imaju mogućnost da sa službom za naplatu, nađu odgovarajuću soluciju za otplatu duga na rate, napomenuo je Simić.

Pogledajte video prilog:

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here