Konstitutivna sednica Skupštine opštine Paraćin biće održana u septembru.

Konstitutivna sednica biće održana 4. septembra, u sali Pozorišta, a početak je zakazan za 16 sati.

„U zakonu predviđenom roku za zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine opštine Paraćin nijedna izborna lista me nije obavestila o svojoj spremnosti za njeno održavanje. Uzevši u obzir i stanje vezano za pandemiju korona virusa, donosim odluku da u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom opštine Paraćin i Poslovnikom o radu Skupštine opštine Paraćin zakažem konstitutivnu sednicu Skpuštine opštine Paraćin za petak, 4. septembar 2020. godine, rekao je predsednik Skupštine opštine Dragan Mitić.

Odbornici će na sednici, između ostalog, razmatrati Izveštaj Izborne komisije opštine Paraćin o utvrđivanju konačnih rezultata izbora za odbornike Skupštine opštine Paraćin. Takođe, biće reči i o imenovanju članova Verifikacionog odbora, kao i o razmatranj Izveštaja Verifikacionog odbora.

Na konstitutivnoj sednici paraćinskog parlamenta naći će se i Predlog Odluke o potvrđivanju mandata odbornika Skupštine opštine Paraćin, a izabrani odbornici položiće i zakletvu. Takođe, biće izabrani predsednik Skupštine opštine Paraćin, sekretar Skupštine opštine Paraćin, zamenik predsednika Skupštine opštine Paraćin, predsednik opštine Paraćin, zamenik predsednika opštine Paraćin, kao i članovi Opštinskog veća opštine Paraćin.

Biće imenovani i predsednik i članovi Odbora za izbor i imenovanja, kao i predsednik i članovi Odbora za administativno-mandatna pitanja (na predlog Odbora za izbor i imenovanja).

Zbog mera zaštite, moguće je održavanje konstitutivne sednice na drugoj lokaciji, o čemu će svi biti blagovremeno obavešteni. Potrebno je da se, prilikom prisustva sednici Skupštine opštine, poštuju mere zaštite (maske i rukavice), navodi se u saopštenju.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here