Učenici paraćinske gimnazije koji su polaznici Petničkog seminara imaju pomoć iz lokalnog budžeta opštine Paraćin i to je zaista velika pomoć deci koja žele da uče, koja žele da rade i saznaju nešto novo i to izdvajamo kao sjajan primer – istakla je Snežana Dačić, direktorka Gimnazije Paraćin.

Ona je dodala da je paraćinska gimnazija, kao i ostale škole, budžetska ustanova, što znači da se u najvećem delu finansira sredstvima iz lokalne samouprave.

Zahvaljujući razumevanju i nesebičnoj pomoći lokalne samouprave mnogi naši učenici su bez problema otišli na sve vidove takmičenja, bilo da je u pitanju okružni ili republički nivo, učenici su imali obezbeđen prevoz i smeštaj, čak i dnevnice koje smo dogovorili na lokalnom nivou – izjavila je Snežana Dačić.

Snežana Dačić, direktorka Gimnazije u Paraćinu

Ona je posebno naglasila finansiranje upravo iz lokalnog budžeta, aktivnosti učenika koji posećuju Petničke seminare, instituciju, sa kojom paraćinska gimnazija ima višedecenijsku saradnju.

To su iznosi koji predstavljaju ozbiljan trošak ako bi bio u pitanju samo roditeljski dinar i da to roditelji sami finansiraju. Naši učenici koji su izabrani da budu polaznici Petničkih seminara su izfinansirani od strane lokalnog budžeta i to je zaista velika pomoć deci koja žele da uče, koja žele da rade i saznaju nešto novo – zaključila je Snežana Dačić.

Pogledajte video prilog:

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here