Mihajlo Đurić, učenik druge godine paraćinske Gimnazije sa Republičkog takmičenja iz fizike došao je bogatiji za jedno iskustvo, ali i nagradu više, osvojivši treće mesto u konkurenciji učenika srednjih škola.

Mladom Đuriću ovo nije prva nagrada sa republičkog takmičenja iz ove prirodne nauke, jer je trećeplasirani bio i u osmom razredu kada se takmičio kao učenik osnovne škole, a na prošlogodišnjem Okružnom takmičenju iz fizike bio je PRVI u generaciji srednjoškolaca u svom rodnom Paraćinu.

O svom uspehu Mihajlo skromno govori i mišljenja je da rezultat može biti i mnogo bolji ukoliko bude više vežbao.

“ Zadovoljan sam trećom ngradom, ali mislim da ove godine mogu i bolje. Napornije ću vežbati i nadam se boljem plasmanu“, kaže Mihajlo Đurić.

Prema njegovim rečima da bi se zavolela, fizika najpre treba da se razume, ali i da se voli i uči kako rezultati ne bi izostali.

Svojim vršnjacima poručuje da na časovima budu pažljiviji i da dobro slušaju, jer je fizika jako interesantan i zanimljiv predmet kada upoznate zakone prirode.

Mihajlu su omiljeni dimanima i sistemi kretanja tela, a na ovoj godini školovanja najinteresantnije mu je učenje o fluidima i njihovom kretanju.

Upoznajte Mihajla Đurića, učenika paraćinske Gimnazije:

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here