Na 69. sednici Skupštine opštine Paraćin, održanoj dana 17.09.2019.godine, odbornik Skupštine opštine Paraćin, Dragan Mitić, postavio je odborničko pitanje i to sledeće sadržine:

 • Kako je moguće da pojedini odbornici u Skupštini opštine Paraćin, iz skupštinske manjine i funkcioneri i aktivisti Srpske napredne stranke u Paraćinu, najavljuju, sada već danima unapred, akcije paraćinske policije (koje se kasnije i dogode), protiv direktora javnih preduzeća i ustanova, radnika opštinske uprave, kao i vlasnika privatnih preduzeća, koji nisu bliski Srpskoj naprednoj stranci?
 • Kako je moguće da konobar, aktivista Srpske napredne stranke u Paraćinu, najavi privođenje, odnosno, hapšenje direktora Javnog komunalnog preduzeća na jednoj od društvenih mreža, te da je, posle ove najave, ponovo nastavljena (obnovljena) kontrola poslovanja Javno komunalnog preduzeća, koja je već bila završena i utvrđeno da nema nepravilnosti; to je već treća kontrola u poslednja dva meseca?
 • Da li u Policijskoj stanici Paraćin postoji razrađen plan progona članova i simpatizera pokreta «Svi za Paraćin» koji se nalaze na javnim funkcijama ili su vlasnici privatnih firmi (Viarija Rajić, MS, PU Bambi, JP Vodovod, JKP Paraćin, predsednik Skupštine opštine) i ako postoji, da li je izvesni Zdravko inicijator tog plana?

Na istom zasedanju SO Paraćin odbornik Nemanja Jovanović, postavio je sledeće odborničko pitanje:

 • Dokle je stigla istraga u vezi slanja rudara rudnika «Rembas» iz Despotovca na stranački skup povereništva Srpske napredne stranke u Paraćinu, početkom ove godine? Javnosti je poznato da su rudari ovog državnog preduzeća, autobusima «Rembasa» u radno vreme dovedeni na zborno mesto a da su ih u Paraćin, na autobusku stanicu u vlasništvu preduzetnika za koje je poznato da su u vrhu paraćinskog odbora Srpske napredne stranke, prevezli autobusi privatnog preduzeća, za koje se sumnja da nije uredno prijavilo ovu vožnju.
  Očigledno je da ovakva akcija nije mogla biti sprovedena bez dogovora rukovodstva rudnika «Rembas» i povereništva Srpske napredne stranke u Paraćinu.
  Ukoliko je tako, onda postoji osnovana sumnja na sticaj više krivičnih dela i to: trgovina uticajem, zloupotreba položaja, kršenje propisa vezanih za radne odnose, finansiranje političkih aktivnosti na način što su predstavnici povereništva Srpske napredne stranke u Paraćinu i rukovodioci rudnika kao službena lica naredili da se radnici, u radno vreme, prevezu najpre fabričkim autobusima na zborno mesto, čime je naneta šteta rudniku a doneta korist političkoj stranci, a zatim i što se osnovano sumnja da su radniciza taj dan imali isplaćene dnevnice i overen boravak na poslu.
  Na taj način, osnovano se sumnja da je načinjena dodatna šteta rudniku, da su liste dolaska i boravka na poslu falsifikovane i da je doneta korist političkoj stranci.
  S obzirom na broj doveženih radnika, osnovano se sumnja da učinjena šteta ulazi u iznos kojim se ovo krivično delo može oceniti kao teže delo.
  Kako postoje snimci, svedoci, izjave radnika rudnika uzete od strane medija, sve je dokumentovano, javno dostupno, pitamo da li je pokrenuta istraga povodom ovih okolnosti?
  Kako je moguće da ovako očigledno kršenje propisa, uz osnovanu sumnju da su javni resursi upotrebljeni u privatne svrhe, do današnjeg dana nije snkcionisano?
  Javnosti je poznato da su neki rukovodioci opštinskih službi kažnjeni zato što su, zbog boljeg rada opštinskih službi, dozvolili da radnik jedne opštinske službe radi u drugoj, u interesu građana, ali bez uredne dokumentacije.
  Koliko treba da budu kažnjeni oni koji su nekoliko autobusa rudara, u radno vreme, poslali da mitinguju za račun političke stranke , o trošku rudnika?»

Potrebno je da nam, u što kraćem roku, dostavite odgovor na odborničko pitanje, kako bi isti bio prosleđen odborniku.

Naša adresa je: Uprava za urbanizam, finansije, skupštinske i opšte poslove opštine Paraćin, Služba za skupštinske i normativne poslove, Tome Živanovića br.10, 35250 Paraćin.

S poštovanjem,

SEKRETAR
SKUPŠTINE OPŠTINE

Dragana Kostić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here