U Paraćinu je održana 36. sednica Opštinskog veća elektronskim putem.

Članovi veća su razmatrali Nacrt Plana razvoja opštine Paraćin za period od 2021. do 2027. godine i nakon toga uputili ga na javnu raspravu.

Na javnu raspravu, sa 36. sednice veća, upućen je i Nacrt Strategije održivog razvoja privrede opštine Paraćin, za period od 2021. do 2025. godine. Obe javne rasprave biće održane elektronskim putem, do 23. februara.

Veće je danas donelo i Rešenje o postavljenju vršioca dužnosti načelnika Uprave za investicije i održivi razvoj opštine Paraćin. U skladu sa zakonom o zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave produžava se period vršioca dužnosti načelnika za još 90 dana, obrazložio je zamenik predsednika Opštinskog veća, Milan Simić, koji je vodio sednicu.

Na dnevnom redu 36. sednice bili su i finansijski planovi za 2021. godinu Mesnih zajednica Svojnovo, Gornja Mutnica, Stubica, Popovac, Golubovac, Lebina, Sikirica, Mirilovac, Donje Vidovo, Zabrega, Glavica, Кlačevica, Striža, Sinji Vir, Trešnjevica, Šavac, Šaludovac, Lešje i Potočac. Članovi Opštinskog veća dali su saglasnost na sve navedne finansijske planove.

paracin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here