Povodom aktuelnih dešavanja u Centru za socijalni rad i povodom višegodišnjeg ne dobijanja neophodne saglasnosti na predlog Upravnog odbora ove ustanove za postavljanje v.d.direktora, Odsek za informisanje opštine Paraćin oglasio se saopštenjem.

U saopštenju se navodi da je Domsko odeljenje u selu Izvor, Centra za socijalni rad u Paraćinu, ostalo bez goriva i da više ne mogu da prevoze štićenice do bolnice. Razlog je svesna opstrukcija postavljanja v.d. direktora Centra od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U saopštenju se ističe da Ministarstvo ne odgovara na zahteve za saglasnost koje su opštinske službe redovno i kontinuirano slale.

„Nedopustivo je da se najugroženije kategorije stanovništva drže kao taoci za političke potrebe, jer verujemo da je problem jedino u tome što je Paraćin jedna od retkih opozicionih opština u Srbiji. Drugi razlog za ovako dugotrajnu opstrukciju ne vidimo“, rečeno je u saopštenju.

Iz Opštine Paraćin podsećaju da su u poslednjih mesec dana poslata dva predloga za v.d. direktora, jedan koji je bio „na čekanju“ za saglasnost i novi, na koji je Ministarstvo najpre dalo načelni pristanak, a onda se povuklo i još uvek nije poslalo nikakav odgovor.

„Ono što je rezultat ove opstrukcije jeste to da već mesec dana lica u stanju socijalne potrebe i svi drugi kojima je potrebna pomoć Centra za socijalni rad, ne mogu da ostvare nikakvo pravo, ali ni radnici ove ustanove nisu u mogućnosti da prime platu“, kaže se u saopštenju.

Iz Opštine Paraćin se nadaju da će naići na razumevanje i pozitivan odgovor nadležnog Ministarstva, jedino i samo iz razloga kako bi se građanima kojima je pomoć neophodna izašlo u susret.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here