Na osnovu priloga objavljenog u medijima 27.maja 2020.godine, predsednik opštine
Paraćin Saša Paunović oglasio se saopštenjem koje prenosimo u celosti:

Opština Paraćin pokrenuće proceduru za smenu Radiše Jovičića direktora O.Š. „Vuk Karadžić“ u Potočcu koji po mom mišljenju ne samo da bi morao da izgubi javnu funkciju koju obavlja, već je pitanje da li bi uopšte trebao da ostane u sistemu obrazovanja i vaspitanja.

Njegova odgvornost je dvostruka.

1. Kao direktor škole nije obavljao svoju dužnost. Dozvolio je da rasveta u školskom dvorištu i na sportskim terenima godinama bude van funkcije, a sami sportski tereni i školsko dvorište budu zapušteni do te mere da se sportski tereni ne mogu koristiti, iako se godinama unazad od njega tražilo da reši taj problem, a za šta je Opština izdvajala sredstva u budžetu.

2. Drugi razlog za njegovu odgovornost je to što je, kako stoji u izveštaju medija i kao što tvrde meštani Raševice, dozvolio, pa čak izgleda i organizovao akciju političke stranke u školskom prostoru i to političke stranke na čijoj se listi za odbornike nalazi on sam.

Ovo je apsolutno protivzakonito i nesumnjiv razlog da direktor škole koji tako postupa bude razrešen istog trena.

Pozivam ministra prosvete gospodina Mladena Šarčevića da pokaže istu revnost kakvu je pokazao prilikom smenjivanja drugih direktora u Paraćinu zbog minornih propusta u radu, a zapravo zbog toga jer nisu bili članovi Srppske napredne stranke, i da izvrši svoju dužnost i razreši dužnosti direktora O.Š. Vuk Karadžić Potočac Radišu Jovičića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here