FOTO: centralmedia.rs

Paraćinski „Bahus“ se skoro tri decenije bavi proizvodnjom visokokvalitetnih gaziranih i negaziranih osvežavajućih pića, a širom Srbije i regiona poznat je po napicima Na eks, Vita Vita, Cokić na eksić. Širina asortimana i nivo kvaliteta proizvoda iz godine u godinu raste, tako da u ovom trenutku BAHUS nudi veliki broj gaziranih i negaziranih osvežavajućih napitaka, energetskih i vitaminskih instant napitaka.

Prema rečima direktora i suvlasnika kompanije „Bahus“ Mladena Veljovića saradnja je proširena na još jednu firmu „DM trgovina“ koja je vlasnik Destilerije. Proizvodnja domaćih rakija odličnog kvaliteta biće još jedna u nizu izuzetnih ponuda ovog kraja.

Mladen Veljović, FOTO: infocentrala.rs

„Bahus danas ima 158 radnika, Destilerija ima četiri. Destilerija ne bi mogla da radi i opstane da nema iza sebe ozbiljnu firmu kao što je „Bahus“. Želeli smo da napravimo nešto što ćemo imati na lageru. Na srpskom tržištu danas je mnogo rakija koje nisu dobrog kvaliteta, a veliki je problem i to što ono što piše na etiketi nije u flaši.

Mi smo imali ideju da vidimo šta je to što najbolje može da se napravi iz našeg voća. Eksperimentisali smo čisto za nas i sa voćem iz Grčke, ali mogu vam reći da je naše voće ipak najbolje. Dunje su druge vrste, nisu aromatične kao naše, a isto važi i za kajsije“ kaže Mladen Veljović.

„Bahus“ ima do 8 miliona bruto prihoda na nivou godine. Spada u red najuspešnijih srpskih preduzeća, a u Paraćinu ima tek nekolicina privrednika koji zapošljavaju veliki broj ljudi, više od 200 i 300 radnika, ali kako kaže Veljović, država favorizuje investitore iz inostranstva.

„Favorizovani su u odnosu na nas, domaće privrednike. Imamo i mi neke povoljnosti, ali nikad kao oni koji dolaze iz drugih zemalja. Jedno vreme oni su dobijali 10.000 po radniku, zašto nama ne daju pet ili bar tri hiljade? Stranci dođu, oforme posao, zaposle radnike, ali ono što zarade to ide van ove države“ kaže Veljović.

Misija kompanije Bahus je da svojim proizvodima doprinese poboljšanju kvaliteta, ishrane i zdravstvene bezbednosti potrošača, ali i da prema rečima Veljovića, zadovolji potrebe kupaca, zaposlenih i društva u celini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here