Problem koji je nastao u Domskom odeljenju u Izvoru naizgled će biti delimično rešen. Ministarstvo za rad RS izjasnilo se povodom odluke za postavljanje v.d. direktora Centra za socijalni rad u Paraćinu. Predsednik Skupštine opštine Paraćin uputiće poziv lokalnim odbornicima za zakazivanje sednice povodom ove odluke.

Na osnovu saopštenja Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, od ponedeljka 2. septembra 2019. godine, Ministarstvo izjašnjava da Opština može postaviti v.d. direktora i bez zakonom obavezne saglasnosti Ministarstva.

Predsednik Skupštine opštine Paraćin uputiće poziv lokalnim odbornicima za zakazivanje sednice, u sredu 4. septembra. Na sednici će biti postvljen v.d. direktor ustanove Centar za socijalni rad u Paraćin. Direktor će biti postavljen u skladu sa propisima i na osnovu javnog stava Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Na ovaj način biće okončana teška situacija izazvana spornom procedurom postavljenja v.d. direktora Centra za socijalni rad u Paraćinu, s obzirom da nadležno Ministarstvo nije odgovorilo na predlog Opštine Paraćin za imenovanje v.d. direktora, a u skladu sa članom 125 Zakona o socijalnoj zaštiti (Sl.glasnik RS broj 24/2011). Takođe nije uputilo niti pozitivno, niti negativno mišljenje, navodi se u saopštenju Opštine Paraćin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here