Organizacioni odbor tradicionalne 20. jubilarne vinske svečanosti „Dani vina“ u Trešnjevici kod Paraćina raspisao je konkurs za najlepšu vinsku pesmu, za pesnike koji stvaraju na srpskom jeziku.

Predsednik Organizacionog odbora „Dani vina“ Vojkan Ristić izjavio je Tanjugu da su cilj i namera manifestacije da se kod građana, a pre svega mladih, postakne i razvija ljubav prema grožđu, da se očuva tradicija vinogradarstva u ovom delu Srbije.

„Broj pesama koje se mogu poslati nije ograničen. Proglašenje najlepših vinskih pesama i pesama o grožđu i vinogradima biće organizovano u martu, kada će biti održan Festival pesama o vinu, vinogradima i grožđu „Dani vina“ u Domu kulture u Trešnjevici“, izjavio je Ristić.

Konkurs traje do 28. februara, a radovi se šalju pod šifrom, u tri primerka, na adresu Osnovna škola „Vuk Karadžić“ 35248 Trešnjevica, za najlepšu vinsku pesmu, saopštio je danas Organizacioni odbor manifestacije.

Poseban konkurs Organizacioni odbor je raspisao za pesnike učenike osnovnih škola na temu „Grožđe i vinogradi“, a traje, takođe, do 28. februara. Učenici ne treba da šalju pesme pod šifrom.

8. međunarodni Salon vina biće organizovan 7. marta u Hotelu „Petrus“ u Paraćinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here