Na juče održanoj sednici Skupštine opštine Paraćin, koja je sazvana na osnovu predloga 32 odbornika, a sa jednom tačkom Dnevnog reda: „Donošenje zaključka povodom sistematske opstrukcije rada opštinskih službi zloupotrebom ovlašćenja od strane državnih organa“.

Na ovoj sednici, prisutnim odbornicima se obratio i predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović. Paunović je istakao da ne želi da dopusti da SNS preuzme vlast svojim „policijsko-medijskim“ akcijama.

„Srpska napredna stranka koristi jedini način da preuzme vlast, a to je da kriminalizuje vlast i da iz izborne trke eliminiše svoje protivnike. SNS sprovodi policijsko-medijsku akciju, kako bi se dokopala vlasti, ne zato što ima bolje kandidate i ideje, nego da bi se fizički uklonili svi mogući protivnici.

Moja je odluka da budem dosledan, da ne izdam političku organizaciju kojoj pripadam i da ne pređem u SNS. Ne želim da odustanem od borbe, kako bi se Paraćin utopio u more bezličnih „SNS opština““, kaže Paunović.

On dodaje da su opštinski radnici osuđeni da su krivi, jer su verovali da je dovoljno da poslove rade tako da se rešavaju problemi građana.

„Oni su verovali da je njihov zadatak da obezbede rad službi kojim rukovode, a poruku koju sada upućuju svima je suprotna – pogrešno je ako radiš, jer ako radiš možeš da napraviš grešku. Mi sada možemo da odustanemo od svega, da prestanemo da se bavimo rešavanjem bilo kakvih problema građana, da mirno čekamo prvi u mesecu da primamo platu radeći samo najnužnije poslove. Ali ako to izaberemo pobediće zlo!“, dodaje Paunović.

Lokalnim odbornicima Paunović je još poručio da oni koji su sposobni da smišljaju laži da bi ih objavili preko fejsbuk naloga sa ukradenih telefona i emitovali ih preko državnih medija, žele da naprave štetu i nanesu zlo.

„Kako nazvati drugačije, ako ne zlom, one koji su spremni da nevinim ljudima pakuju optužbe, iznuđena priznanja i naslovne strane kako bi im uništili živote?“, rekao je Paunović.

Paunović dodaje da se njegova borba nastavlja i poručio je Srpskoj naprednoj stranci, posebno poverenicima SNS-a u Paraćinu da kako bi ga zaustavilil, moraće fizički da ga uklone, jer drugog načina nema.

„Ako me ne uklonite, spremite se za još jedan poraz!“, zaključuje Paunović.

Obraćanje predsednika opštine Saše Paunovića, pogledajte u video prilogu:

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here