Od 20. januara počelo je izdavanje besplatnih parking kartica za osobe sa invaliditetom za 2020. godinu, saopšteno je iz Sektora za upravljanje javnim parkiralištima paraćinske Direkcije za izgradnju.

Lica sa invaliditetom najpre se uz potrebnu dokumentaciju moraju obratiti Odseku za boračko invalidsku zadravstvenu zaštitu u Upravi za društvene delatnosti Opštine Paraćin.

Potrebna dokumentacija podrazumeva odgovarajuća uverenje i rešenja koja izdaje Republički fond, dok se obrazac zahteva dobija na šalteru broj 11 u Opštini.

Nakon što navedeni odsek u opštini izda rešenje na osnovu pravilnika, Sektor za upravljanje javnim parkiralištima izdaje karticu za vozilo lica sa invaliditetom i korisnika uvodi u evidenciju izdatih parking kartica.

Rok za izdavanje kartica je 29. januar, dok će od 1. marta ove godine prestati da važe kartice za lica sa invaliditetom, izdate prošle godine.

Inače, kako je saopšteno iz Sektora za upravljanje javnim parkiralištima, parking kartica za osobe sa invaliditetom izdata po rešenju, važi na teritoriji Republike Srbije i u zemljama članicama Evropske unije, po principu reciprociteta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here