Pravosnažnim presudama i rešenjima Upravnog suda o odbacivanju žalbi, potvrđene su Odluke Izborne komisije opštine Paraćin o poništenju rezultata glasanja na biračkim mestima broj 25 u Busilovcu, broj 11 u Кlubu penzionera u gradu i broj 54 u Šavcu, zbog neregularnosti u sprovođenju izborne procedure.

Na sednici održanoj u 26. juna, opštinska Izborna komisija donela je Rešenje o raspisivanju ponovnih izbora za odbornike Skupštine opštine Paraćin, na biračkim mestima na kojima je Rešenjima od 22. juna glasanje poništeno i naloženo ponavljanje, prenosi paracin.rs.

Odlučeno je da lokalni izbori, budu ponovljeni u sredu, 1. jula, na adresama na kojima se glasalo 21. juna, po istoj zbirnoj listi kandidata i istim konačnim brojem od 1864 birača, evidentiranih u delu jedinstvenog biračkog spiska, na dan održavanja izbora koji se ponavljaju.

Glasanje će se sprovoditi po odredbama Zakona o lokalnim izborima, kojima se uređuju ponovni izbori, po overenim izvodima iz biračkog spiska koje nadležno ministarstvo dostavlja opštinskoj Izbornoj komisiji. Poništenjem izbora raspuštene biračke odbore, zameniće novi, što podrazumeva imenovanja predsednika, zamenika, članova stalnog i proširenog sastava biračkih odbora. Birališta u Busilovcu, Кlubu penzionera i Šavcu, će biti otvorena od 7 do 20 sati.

paracin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here