U cilju što bolje organizacije rada lokalnih službi u vreme vanrednog stanja u zemlji, Opštinski štab za vanredne situacije je i danas zasedao.

Zaključci današnje sednice štaba su da se hitno nabave sim kartice za volontere, koji su angažovani u Službi pordške i da se uloži maksimalan napor da se nabavi zaštitna oprema, jer je to trenutno najveći problem.

Na opštinskim javnim preduzećima i ustanovama, čije službe rade sa građanima, biće otvoreni šalteri.

Štab je izdao upozorenje za sve građane koji su doputovali iz inostranstva, a nalaze se na teritoriji paraćinske opštine da su, u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbije, u obavezi da poštuju naloženu meru boravka u karantinu.

Državljani Srbije i lica koji dolaze iz država odnosno područja sa intenzivnom transmisijom bolesti KOVID-19, odnosno žarišta epidemije, dužni su da poštuju meru boravka u izolaciji, u trajanju od 28 dana. Domaćim državljanima i licima koja dolaze iz drugih država, određena je izolacija u kućnim uslovima, u trajanju od 14 dana. Nadležna zdravstvena ustanova za građane opštine Paraćin je Zavod za javno zdravlje „Pomoravlje“ u Ćupriji.

Kontakt telefon 061–663-86-92!

O kršenju mere boravka u karantinu građani mogu obavestiti dežurni stanicu policije.

Opštinsko veće će doneti odluku o radu kafića i restorana, a dalje mere biće usklađene sa merama Vlade, što znači da će u Paraćinu važiti ista ograničenja kao u prestonici.

Štab će naložiti lokalnom auto prevozniku, kao i taksi prevoznicima, da sprovede meru dezinfekcije vozila, jednom dnevno.

izvor: Opština Paraćin

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here