ilustracija/pixabay.com

Prema poslednjem preseku stanja, u Paraćinu je za poslednja 24 sata potvrđen još jedan slučaj lica pozitivnog na korona virusa. Reč je o rezultatima nalaza za PCR testove uzetih u sredu, koji su stigli jutros, gde je od 6 uzoraka jedan pozitivan.

Tokom jučerašnjeg dana je uzeto 9 uzoraka, za koje rezultati danas do 14 sati nisu stigli i isto toliko i danas, podaci su Кovid ambulante paraćinskog Doma zdravlja, odakle se nalazi na analizu, preko ćuprijskog Zavoda za javno zdravlje šalju u “Torlak”.

Inače, radno vreme Кovid ambulante je i dalje radnim danima od 7 do 21, vikendom od 7 do 20 sati. Кovid ambulanta radi pri Doma zdravlja u Paraćinu.

Građani koji imaju sumnju na infekciju korona virusom tu obavljaju preglede, a iz uprave Doma zdravlja apeluju na njih da se lekarima jave na vreme, bar dva sata pre isteka radnog vremena, kako bi se sva dijagnostika obavila blagovremeno i kako bi mogli biti pripremljeni nalazi potrebni za dalje upućivanje na serološko ili PCR testiranje.

Naime, pacijentima kod kojih se sumnja na kovid, radi se analiza krvi i rentgenski snimak pluća, a za rezultate je potrebno najmanje sat vremena, tako da lekari mole građane da to imaju u vidu.

paracin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here