Petnaestogodišnja devojčica Anja Popović iz Paraćina prošle godine bila je najbolji strelac u Srbiji u konkurenciji pionirki do 15 godina, zvanično je odlučio Streljački savez Srbije, dodelivši joj u Beogradu to visoko priznanje i pehar.

Za ovdašnji Streljački klub „SFS Borac“, čiji je član, to nije nikakvo iznenađenje, jer Anja ostvaruje već dve godine briljantne rezultate i u starijoj konkurenciji od svoje. Tako je prošlog meseca, u Smederevu, na prvenstvu Regiona centralne Srbije za juniorke i seniorke iz standardne vazdušne puške, u jakoj pojedinačnoj konkurenciji osvojila zlatnu medalju među juniorkama. Takmičila se čak i sa seniorkama i osvojila srebro.

FOTO: savremenisport.com

Anja kaže da se streljaštvom bavi već petu godinu i da je talenat i ljubav prema ovom sportu nasledila od mame koja je bila treća u nekadašnjoj Jugoslaviji.

– Iz godine u godinu osvajala sam sve više medalja, a naročito od 2017, kada sam na poklon dobila svoju ličnu pušku, a u kampu „Karataš“ profesionalni treneri su mi korigovali greške koje sam pravila – kaže Anja.

U kadetskoj konkurenciji ona je vicešampionka Srbije, u konkurenciji juniorki je osvojila izuzetno treće mesto. U malokalibarskom oružju na 50 metara u kvalifikacijama za državno prvenstvo Anja je bila treća, a četvrta u ležećem stavu, da bi na državom prvenstvu osvojila vicešampionske titule u oba stava.

izvor: novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here