Žarko Savić, FOTO: privatna arhiva

Član Opštinskog veća SO Paraćin Žarko Savić iz sela Raševica, nedavno je priveden zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo proizvodnje i stavljanja u promet škodljivih proizvoda. Međutim, Savić tvrdi da je priveden, jer nije hteo da „pređe u SNS“.

Naime, Savić je prevozio hranu za učenike seoskih osnovnih škola, jer vlasnik firme koji snabdeva užinom decu nije mogao da preveze pecivo tog jutra.

Međutim, Žarko Savić ističe da je priveden, jer je par dana pre toga imao rok da „pređe u SNS“ do četvrtka, ali pošto to nije uradio, u petak ga je sačekala policija.

„Sačekao me je policijski auto, a policajci su mi rekli da sam osumnjičen da spremam hranu za školu, što je totalna neistina. Izašao sam u susret prijatelju koji inače zvanično dostavlja užinu školi, a koji me je zamolio da zbog lošeg zdravstvenog stanja supruge koja vozi to dostavno vozilo, tog jutra ja prevezem kutije sa užinom. Naravno da sam izašao u susret prijatelju da dostavim užinu kako deca ne bi bila gladna. Međutim, i jedna takva mala usluga prijatelju poslužila je političkim neistomišljenicima koji su je zloupotrebili. Dan pre toga, u četvrtak istekao je rok, kako mi je poručeno, da pređem u SNS u Paraćinu. Privođenje je izvršeno u petak“ rekao je Žarko Savić,član Opštinskog veća i član Porketa „Zdrava priča“ koji učestvuje u vlasti u ovom gradu, za portal infocentrala.rs.

Njega su policajci odvezli u stanicu da da izjavu, a posle toga pretresli mu celu kuću kako bi, pretpostavka je, pronašli hranu koju navodno proizvodi za dečju užinu. Žarko kaže da je delovalo da traže i bilo šta drugo što bi moglo da bude povezano sa nekim krivičnim delom.

„Celu kuću su mi pretresli, kao da su tražili oružje, drogu ne znam ni ja šta… ja sam običan čovek, poljoprivrednik, malo je reći da smo svi u kući bili šokirani. Pretresli su kompletno domaćinstvo. Naravno nisu pronašli ni jedan jedini element koji bi naveo na bilo koje krivično delo. Ne znam šta su još tražili, možda nešto za šta bi me dodatno optužili. Ceo ovaj događaj posmatram kao pritisak od strane SNS u Paraćinu potpomognut medijskom hajkom na neregestrovanim izmišljenim portalima koje kontroliše i uređuje SNS“, poručio je Savić.

Srđan Gligorijević vlasnik firme „Basler“ iz Varvarina, koja zvanično dostavlja užinu paraćinskim školama, potvrdio je da je Žarko Savić tog jutra na njegovu molbu razvezao užinu, i da mu je jako žao, jer je Savićeva dobrota i usluga za koju ga je zamolio, napravila problem.

POJAVILE SE FOTOGRAFIJE PRIVOĐENJA

Na jednom paraćinskom portalu, za koji Paraćinci kažu da pripada Srpskoj naprednoj stranci u ovom gradu, pojavila se fotografija privođenja Žarka Savića s leđa. Savić je rekao da se iznenadio kada je video tu fotografiju, jer u toku privođenja bila su prisutna samo tri policajca i da nije bilo nikog više. Zbog toga se postavlja pitanje da li pripadnici državnih policijskih organa Srbije, fotografišu one koje privode, a zatim to dostavljaju naprednjacima koji kasnije taj materijal koriste za podizanje medijskih hajki na neistomišljenike.

„Jako sam se iznenadio kada sam video tu fotografiju. U policijskom automobilu sa mnom su bila još tri policajca. Kada smo izašli jedan mi je stavio ruku na leđa i krenuo sa mnom. Dvojica su ostala iza nas. Nikog više tu nije bilo. Ja ne mogu da tvrdim da me je jedan od policajaca slikao i tu sliku dao naprednjačkom portalu radi podizanja hajke, ali žaliću se na ovakvo postupanje. Nikome nisam dozvolio fotografisanje, niti me je iko pitao za dozvolu. U šoku sam ako je fotografiju načinio policajac, ali to ne mogu da tvrdim“ kaže Žarko Savić za portal infocentrala.rs.

Savić je i na svom fejsbuk nalogu postavio fotografije zapisnika načinjenih od strane veterinarske inspekcije i policije, kojim potvrđuje da prilikom pretresa njegovog stana nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na izvršenje nekog krivičnog dela.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here