Protest naprednjaka u Paraćinu: Traže lokalne izbore, Paunović poručuje da će biti za godinu dana

0
FOTO: centralmedia.rs

Nekoliko desetina aktivista povereništva Srpske napredne stranke danas je protestvovalo ispred zgrade opštine u Paraćinu.

Oni su zahtevali raspisivanje lokalnih izbora, ali im je predsednik opštine Paraćin Saša Paunović odgovorio da će izbori biti održani za godinu dana, kako predviđaju Zakon i Ustav, prenosi centralmedia.rs.

„Mi na lokalu već duže vreme gledamo protest naprednjaka, koji je zapravo odjek protesta u Beogradu koji organizuje opozicija. Izbori će biti u redovno vreme, za godinu dana, kako to Ustav i Zakon nalažu. Ukoliko imaju vremena, do tada mogu da dolaze svaki dan. Mi smo ovde na poslu i čekamo ih da razgovaramo ukoliko imaju i neke druge zahteve, osim ovih čiji su rokovi definisani“, istakao je Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin.

Protest je obeležio i duel ozvučenja sa pesmama, a prema rečima Paunovića, opština je organizovala smotru jedinica Civilne zaštite zbog obuke i provere spremnosti tih jedinica i zbog tog javnog skupa tu su i ozvučenja sa muzikom.

„Mi nećemo da sprečavamo slobodu okupljanja građana ispred zgrade opštine, iako je koliko znam, skup naprednjaka nije prijavljen u skladu sa Zakonom. Protest SNS-a ometa i rad opštine, jer mnogi imaju neprijatnost da prođu kroz okupljene ljude, koji protestuju na način, koji mi se čini da nije primeran i opravdan“, dodao je Paunović.

FOTO: centralmedia.rs

Naprednjacima koji su se okupili, ispred povereništva SNS-a u Paraćinu obratio se Dejan Nešić – direktor Tehničke škole. On je zatražio ostavke čelnika opštine Paraćin i raspisivanje lokalnih izbora.

„Želimo na izbore da bi se narod izjasnio za koga je, a ne želimo izbore radi nas samih. Građani treba da odluče ko će raditi u narednom periodu za opšti interes. Hoćemo odmah na izbore. Bićemo strpljivi i čekaćemo izbore koji moraju da se održe u narednih godinu dana. Imamo istraživanja, prema kojim aktuelna vlast nema ni 10% podrške birača, a do izbora ta podrška može da opadne još više“, rekao je Nešić.

Nešić je takođe apelovao državnim organima da istraže sve „lopovluke“ u proteklih 15 godina i poručio je da će se sa protestima nastaviti.

Prošle i ove godine, naprednjaci su upadali u zgradu opštine Paraćin sa sličnim zahtevima, ali prilikom glasanja o poverenju, predsednik opštine Paraćin Saša Paunović, dobio je dvotrećinsku većinu glasova odbornika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here