Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima ove godine počeće sa rekonstrukcijom sedam ustanova u sistemu socijalne zaštite, i to u Aleksincu, Beogradu, Kragujevcu, Pančevu, Paraćinu i Somboru, za šta je izdvojeno više od milijardu dinara.

Prema rečima ministra Zorana Đorđevića Centar za socijalni rad Paraćin biće renoviran po svetskim standardima i prilagođeni u potpunosti potrebama korisnika i zaposlenih u ovim ustanovama.

Drugi veliki projekat koji paraćinska opština realizuje sa republičkom Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima ove godine, je u proceduri izbora izvođača, za poslove sanacije i dogradnje objekta Centra za socijalni rad, vrednog preko 60 miliona dinara.

„Projektom je osim kompletne rekonstrukcije postojećeg objekta, u cilju dobijanja C razreda energetske efikasnosti, predviđena izgradnja još jednog sprata, iznad Centra, izmeštanje ulaza u objekat iz pravca Crvenog krsta, gde je planiran i lift, namenjen korisnicima Centra kojima je neophodno korišćenje lifta“, kažu u Optini Paraćin.

Kako dalje navode, dogradnjom sprata, praktično će biti udvostručen prostor za rad i obezbeđeni bolji uslovi za zaposlene, u cilju pružanja što kvalitetnijih usluga građanima.

Nabavka za izbor izvođača otvorena je mesec dana, a računajući rokove za eventualne žalbe i ona će najkasnije biti završena do kraja marta 2020. godine.

Za materijal izvođač radova mora da ima sertifikate kvaliteta i ateste koji se zahtevaju po važećim propisima i merama za objekte te vrste u skladu sa projektnom dokumentacijom.

Rok za izvođenje građevinskih radova je 120 kalendarskih dana, a rok za podnošenje ponuda je 5. mart 2020. godine.

Više o tenderu pogledajte OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here