Na sednici Skupštine Opštine Paraćin održanoj u četvrtak, 15. avgusta odbornici su doneli zaključak kojim se konstatuje da se protiv lokalnih službi i zaposlenih u javnim službama sprovodi organizovana kampanja „lažnih vesti“, sinhronizovana sa opstrukcijom od strane državnih vlasti i u sadejstvu sa ciljanom političko policijskom akcijom pod rukovodstvom Srpske napredne stranke.

Prema rečima predsednika SO Paraćin, Dragana Mitića cilj ove kampanje jeste uništavanje života ljudi koji su se drznuli da budu politički protivnici Srpske napredne stranke, a razlog za njeno sprovođenje je činjenica da tokom prethodne tri godine SNS nije uspela da primenom sile preuzme vlast u Paraćinu i saznanje povereništva Srpske napredne stranke u Paraćinu da nemaju šta da traže na predstojećim izborima.

„Jedini način da do cilja dođu, jeste da nas fizički uklone.

Višegodišnjom opstrukcijom rada opštinskih službi, pre svega kroz sprečavanje zapošljavanja neophodnih radnika, iako opština ima za trećinu manje zaposlenih od zakonom dozvoljenog maksimuma, „ćutanjem administracije“ u drugim slučajevima kojima se sprečava sprovođenje opštinskih poslova, kada je zakonom predviđeno traženje saglasnosti od državnih institucija, onemogućava se normalan rad i rešavanje problema građana.

U okolnostima ove totalne opstrukcije, koja ipak nije uspela da u potpunosti spreči rad opštinskih službi, dolazi policijska akcija kojom rukovodi Srpska napredna stranka, kojom se umesto najavljenog raskrinkavanja korupcije i kriminala, traže administrativni propusti u radu do kojih neminovno dolazi u iscrpljenoj administraciji koja uz pomoć „štapa i kanapa“ pokušava da uspostavi naizmenični rad jedne ili druge opštinske službe“, stoji u zaključku.

U njemu se dalje navodi da u drugom koraku, uz jasne političke insinuacije službenika policije i tužilaštva, o kojima svedoče oni koji su imali tu nesreću da budu prvi na udaru, a uz pretnju višemesečnim pritvorom kao sredstvom mučenja, oni koji su se zapravo trudili da obezbede rad opštinskih službi prisiljavaju se da potpišu sporazume o priznanju, svesni da im je jedina krivica to što su radili u interesu građana, ali nisu prihvatili čizmu Srpske napredne stranke.

„Nevinim ljudima uništavaju se životi, stavljaju na teret materijalne obaveze navodne „odštete“ za „štetu“ koje nema, kako bi pali u dužničko ropstvo i poslužili kao primer kako prolaze oni koji ne sarađuju sa Srpskom naprednom strankom.

Sa gnušanjem odbacujemo ovakve metode političke borbe i obaveštavamo sve građane Srbije kojima je stalo do slobode da smo složni i spremni da sačekamo i najavljene mafijaške odrede Srpske napredne stranke koji u sadejstvu sa policijskim i propagandnim krilom treba da dođu u Paraćin ove jeseni“, navodi se u zaključku.

Odbornici SO Paraćin složni su da život u ovakvoj Srbiji za njih nema vrednost, i da će se izboriti za bolju Srbiju ili ih neće biti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here