FOTO: mapio.net

Na reci Crnici, koja je Paraćinu 14. maja 2014. donela katastrofalne poplave, biće rekonstruisano sedam mostova sredstvima Vlade Švajcarske.

Reč je o četiri pešačka i tri drumska mosta na toku Crnice od bazena „Prestiž“ do velikog mosta u ulici Đurđa Brankovića, a cilj rekonstrukcije je da se poveća propusna moć vode, jer sada sprečavaju brži protok.

U Upravi za investicije i održivi razvoj opštine Paraćin, rečeno je da su urađeni predlozi idejnih rešenja rekonstrukcije mosta i da će u februaru stručne službe izabrati odgovarajuću varijante rešenja potrebnih za ulazak u proceduru izrade pojektno tehničke dokumentacije.

“ Ako sve bude teklo po planu, dokumentacija bi trebalo da bude gotova u drugoj polovini ove godine, kada se očekuje i početak radova“, kažu u Upravi.

Stručnjaci Uprave ocenjuju da je najveći izazov za projektante bio pešački most kod Hotela „Petrus“ i centralni Gradski most u Ulici kralja Petra.

FOTO: mapio.net

Idejnim rešenjem ispoštovani su uslovi JP „Srbijavode“, nadležnih za vode Crnice, lokalne samouprave i švajcarske konsultanstke kuće „Štuki“, sa kojom se i sredstvima Vlade Švajcarske projekat realizuje.

Na reci Crnici u Paraćinu pored izgradnje ovih sedam mostova ove godine biće gotove i mobilne brane za odbranu od poplava.

Više o tome možete pročitati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here