Povodom saopštenja Povereništva Srpske napredne stranke Paraćin od 29.01.2020. godine našoj redakciji stigao je odgovor Svetlane Gajič, direktorka OŠ „Đura Jakšić“, koje prenosimo u celosti:

Saopštenje Povereništva Srpske napredne stranke u Paraćinu sadrži mnoštvo zlonamernih neistina vezanih za moje ime kao direktorke OŠ „Đura Jakšić“ u Paraćinu, te iz razloga istinitog obaveštavanja u obavezi sam da se na ovakav način obratim javnosti.

Prilikom telefonskih razgovora, kao i u ličnom kontaktu sa čelnim ljudima Povereništva Srpske napredne stranke u Paraćinu i njihovim „pomoćnicima“ otvoreno mi je nuđeno članstvo u Srpskoj naprednoj stranci koje bi bilo nagrađeno mojim ostankom na funkciji i zaposlenjem mojih ukućana.

Iz navedenog jasno je da se radi o laži koju je u svom saopštenju izdala Srpska napredna stranka u Paraćinu: „Svetlana Gajić koja se više puta nudila da pređe u Srpsku naprednu stranku kako bi zadržala funkciju direktorke OŠ Đura Jakšić„.

Neistina je da se protiv mene vodi više postupaka zbog nesavesnog poslovanja i to da se za moje ime mogu vezati mnogobrojne afere. Cilj ove laži je jasan: diskreditovati moje ime, narušiti lični ugled, uznemiriti moju porodicu, a posebno oštetiti ugled škole koja godinama unazad ostvaruje izuzetne rezultate iz oblasti obrazovanja i vaspitanja.

U vreme dok sam ja na mestu direktora, OŠ „Đura Jakšić“ je ocenjena najvišom ocenom pri eksternom vrednovanju za kvalitet rada, a 2019. godine na završnom ispitu ostvaren je izuzetan prosečan broj poena po učeniku, čime smo zauzeli deveto mesto u Republici Srbiji od 1200 osnovnih škola. Ja, lično, sam u postupku dobijanja licence za direktora iz prvog kruga, najbolje ocenjenih škola.

O uspehu učenika i kolektiva naše škole moglo bi se dugo pisati, i šteta je ogromna što se zarad političkih nesuglasica i pritisaka, zanemaruju ovakvi uspesi.

Svetlana Gajić, direktor OŠ „Đura Jakšić“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here