Dejan Nešić - foto: youtube / printscreen

Na sednici Opštinskog veća opštine Paraćin koja je održana u utorak, 28.januara 2020.godine donet je Zaključak da se podnese krivična prijava protiv Dejana Nešića direktora Tehnološke škole u Paraćinu zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo: trgovina uticajem, prema odredbama člana 366.stav 3. Krivičnog zakonika – stoji u saopštenju za medije Opštine Paraćin.

Kako stoji u saopštenju, direktorka OŠ Đura Jakšić u Paraćinu obratila se Opštinskom veću dopisom u kome traži podršku lokalne samouprave zbog zloupotrebe od strane Srpske napredne stranke u Paraćinu.

Osnovano se sumnja da je direktor Tehnološke škole Dejan Nešić koristeći svoj službeni, odnosno pretpostavljeni društveni uticaj u Srpskoj naprednoj stranci posredovao da se izvrši službena radnja koja se ne bi smela izvršti – navodi se u saopštenju.

O dopisu direktorke OŠ Đura Jakšić u Paraćinu, kao i o zaključku Opštinskog veća opštine Paraćin pismeno su obavešteni Ministarstvo prosvete Republike Srbije, Školska uprava u Jagodini i republička prosvetna inspekcija u Kragujevcu.

Opština Paraćin osuđuje ovakav oblik pritisaka i pokušaj zloupotrebe državnih institucija, u ovom slučaju Ministarstva prosvete u političke svrhe, te se nadamo da će nadležno ministarstvo zaštiti sistem obrazovanja od političkih uticaja.

Podsećamo, opština Paraćin zatražila je u julu 2019. godine, od Ministarstva prosvete razrešenje Dejana Nešića zbog, kako su istakli, nepoštovanja zakona i drugih propisa konstatovanih u izveštaju Budžetske inspekcije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here