U naredne dve nedelje, odnosno zakonskih 15 dana od utvrđivanja i objavljivanja konačnih rezultata izbora za odbornike Skupštine opštine Paraćin, biće sazvana i prva sednica na kojoj će biti konstituisani najviši organi lokalne vlasti u Paraćinu.

Кonstitutivnu sednicu zakazuje dosadašnji predsednik skupštinskog saziva i na njoj će, javnim glasanjem, biti potvrđeni mandati odbornika na osnovu osvojenih glasova na izborima, po redosledu sa izbornih lista.

Budući saziv Skupštine opštine Paraćin, činiće odbornici sa 6 lista, sa sledećim brojem odborničkih mandata – 28 „Aleksandar Vućič – Za našu decu“, 14 „Saša Paunović – Sigurno napred“, 5 „Svi za Paraćin – Tomislav Šaletić“, 4 „Zdrava priča – Ti se pitaš“, 3 „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije“ i jedan odbornik sa liste „Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija“.

Novi skupštinski saziv biće konstituisan izborom predsednika i postavljanjem sekretara, a Skupština će, na predlog predsednika Skupštine, iz reda odbornika, tajnim glasanjem birati predsednika opštine na period od četiri godine, većinom glasova od ukupnog broja odbornika.

Izborom na funkciju, predsedniku prestaje odbornički mandat i zajedno sa zamenikom, koga na njegov predlog, po istom postupku bira Skupština, biće na stalnom radu u opštini.

paracin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here