Prva sednica Skupštine elektronskim putem U skladu sa Poslovnikom o radu u vanrednom stanju i vanrednoj situaciji, Skupština opštine Paraćin, održala je prvu elektronsku sednicu, u petak, 27. marta.

Nakon što su odbornici putem mejlova, na kojima im je prethodno dostavljen dnevni red od 4 tačke – Odluka Opštinskog veća, kojom se preporučuje Direkciji za izgradnju privremena obustava naplate parkiranja dok traje vanredno stanje, Prvi rebalans ovogodišnjeg Programa poslovanja i finansijskog plana JP “Vodovod”, Predlog Odluke o stavljanju van snage Odluke o kreditnom zaduženju, iz novembra prošle godine i Odluka Nadzornog odbora o kreditnom zaduženju, doneta 11. marta, potvrdili prisustvo, predsednik Skupštine, Dragan Mitić, konstatovao je da postoji kvorum.

Posle otvorene, dvočasovne, diskusije, odbornici su imali još sat vremena za izjašnjavanje. Odluka Opštinskog veća o preporukama Direkciji da obustavi naplatu parkiranja za vreme vanrednog stanja, dobila je saglasnost Skupštine.

Svi, za elektronsku sednicu prijavljeni odbornici, glasali su “za”. Većinom glasova, prihvaćeni su i predlozi akata izmena Programa i kreditnog zaduženja “Vodovoda”.

Inače, tokom diskusije, predlog odbornika Nebojše Simića, o stavljanju van snage Odluke o finansiranju programa od javnog interesa iz ovogodišnjeg opštinskog budžeta, po konkursu i donošenje Odluke o preusmeravanju tih sredstava za pomoć malim, srednjim preduzećima, preduzetnicima i najugroženijim kategorijama građana, pogođenim proglašenjem vanrednog stanja, nije prihvaćen, jer nije dostavljen u skladu sa odredbama Poslovnika, sa obrazloženjem, pravnim osnovom i razlozima.

Diskusiju je za postavljanje odborničkog pitanja JP “Vodovod”, iskoristio i odbornik Goran Dinić, tražeći odgovor o vrstama advokatskih usluga. Drugih odborničkih pitanja nije bilo. Sednica je zaključena, a odbornicima je zatim dostvaljen i elektronski izveštaj o glasanju.

izvor: Opština Paraćin

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here