FOTO: Turistička organizacija Paraćina

Broj turista u Paraćinu u proseku beleži rast od 30 odsto svake godine zahvaljujući brojnim manifestacijama, odličnom geografskom položaju i dobrim hotelijerskim uslugama, izjavio je direktor Turističke organizacije Paraćina Aljoša Gligorijević.

FOTO: Turistička organizacija Paraćina / direktor Aljoša Gligorijević

„Salon vina“ jedna je od manifestacija koju poseti više hiljada ljubitelja vina i ugostitelja iz okruženja, a na ovogodišnjem „Salonu vina“ svoj asortiman predstavilo je više od 60 znamenitih i etabliranih vinarija iz zemlje i inostranstva.

FOTO: Turistička organizacija Paraćina

“ Posetioci su bili u mogućnosti da degustiraju nekoliko stotina različitih vina, nastalih od autohtonih domaćih, novostvorenih i inostranih sorti grožđa“, kazao je Gligorijević.

U martu 2018. Turistička organizacija Paraćina na Sajmu turizma u Nišu predstavila je i tradicionalni specijalitet paraćinaca – Vasinu tortu.

FOTO: Turistička organizacija Paraćina

Prvi put ove godine u okviru „Art festa“ realizovana je saradnja sa ambasadama Venecuele, Egipta i Finske.

FOTO: Turistička organizacija Paraćina
FOTO: Turistička organizacija Paraćina

„Osim saradnje na nivou kulure, istorije i tradicije ovih zemalja, njihovim ambasadorima predstavljen je privredni i turistički potencijal paraćinske opštine“, istakao je Gligorijević.

Veoma značajna privredna manifestacija „Sajam privrede“ okupila je u Paraćinu ove godine izlagače iz Srbije, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

 

Kako je naveo, to je bila dobra prilika da se privrednici predstave, ostvare kontakte kako sa potencijalnim partnerima tako i sa konkurencijom, finansijskim institucijama, zainteresovanim potrošačima i budućim zaposlenima.

„Izlagački prostor bio je prilagođen svim kategorijama privrednika, tako da su bili zastupljeni građevinari, auto kuće, prevoznici, kablovski operateri, proizvodjači hrane, domaće radinosti i kao novina ove godine turističke organizacije iz regiona i Prirodnjački centar Svilajnac sa svojim prezentacijama“, rekao je Gligorijević.

FOTO: Turistička organizacija Paraćina

Ono što treba istaći su uspešni projekti koji su Turističkoj oraganizaciji doneli značajna sredstva od Ministarstva turizma i Kompanije CRH.

„Zahvaljujući tim sredstvima u 2019. godini biće opremljen Informativni centar u novim prostorijama Turističke organizacije i interaktivni izlog, koji će na savremen način, pružati sve potrebne informacije turistima i zainteresovanim posetiocima opštine Paraćin“, naglasio je Gligorijević.

izvor: N1 / Zaječar Online

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here