foto: Ilustracija

U industrijskoj zoni Zmič u opštini Paraćin u nabavku opreme i izgradnju novog proizvodnog objekta od 600 m2 do sada su preduzeća „Class comerc“ i „Natura gusto“ ivestirala preko 400.000 evra.

A uz dosadašnju aktivnost preduzeća „Class comerc“ biće pokrenuta i nova proizvodnja prehrambenih proizvoda poput pirinčanih kolača.

Prema najavama predsednika opštine paraćin Saše Paunovića u objektu će za početak raditi deset radnika a investitor očekuje da će po pokretanju probne proizvodnje biti potrebe i za novim radnicima.

“ Odnos investiranih sredstava i očekivanog broja zaposlenih i na ovom primeru pokazuje koliko su velika ulaganja potrebna u sektoru malih i srednjih preduzeća u oblasti proizvodnje za otvaranje jednog radnog mesta.

Industrijska zona se polako popunjava, ove godine sledi nastavak izgradnje infrastrukture, pa izgradnja industrijskog parka na istom prostoru i već sada dolazimo u „problem“ – ako dva preduzeća sa kojima već neko vreme pregovaramo kupe rezervisane parcele, biće potrebno graditi nove ulice, kanalizacionu i vodovodnu mrežu i trafostanice“, ističe Paunović.

FOTO: Glas Šumadije

On podseća da su predstavnici „Rimastera“ najavili zapošljavanje do hiljadu radnika, a sa pomenuta dva preduzeća razgovara se o mogućem otvaranju do 650 radnih mesta uz izgradnju desetak hiljada kvadratnih metara poslovnog prostora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here